post

Egy emlékezetes soproni kosaras szombat margójára

A hétvégén szenzációs győzelmeket arattak a soproni kosárlabda-csapatok! A Sopron KC fantasztikus játékkal múlta felül a kupagyőztes bajnoki címvédő Szolnoki Olaj gárdáját, az UNIQA Sopron együttese pedig egy rendkívül kiélezett és magas hőfokú mérkőzésen 5 ponttal nyert az Aluinvent DVTK otthonában a női bajnokság csúcsrangadóján! Ennek apropóján összegyűjtöttünk néhány soproni vonatkozású érdekességet a mögöttünk hagyott emlékezetes derbikről.

ALUINVENT DVTK MISKOLC 81-86 UNIQA SOPRON

  1. Ciglar Iva szenzációsan játszott a mérkőzés utolsó negyedében, gyakorlatilag egymaga nyerte meg a találkozót a zöld-sárgáknak: a horvát válogatott irányító szerezte az UNIQA Sopron utolsó 7 pontját.
  2. Annak ellenére nyertük a lepattanó-párharcot (32-31), hogy a miskolciak erőcsatára, Alyssia Brewer egymaga 18 lecsorgó labdát kaparintott meg.
  3. Remek teljesítménnyel hálálja meg kezdőcsapatba állítását Dubei Debóra: immáron 3 meccs óta nem hagyott ki közeli dobást (7/7), és a triplákat is egészen kiválóan (6/10) dobta ezeken az összecsapásokon (BEAC, PINKK Pécs, Aluinvent DVTK).

160123_uniqa

SOPRON KC 88-76 SZOLNOKI OLAJ KK

  1. A mérkőzés hőse, Hernst Laroche először szerzett 5 hárompontost magyar bajnoki mérkőzésen. Triplaszázalékát tekintve is rekordot döntött (83,3%, 5/6 3p.)
  2. És még mindig a kanadai irányító: a második negyedben volt olyan pillanata a rangadónak, amikor egymaga több pontot szerzett a 19. percig (24), mint a teljes vendégcsapat.
  3. 6 mérkőzést nyert zsinórban az SKC, ebben nagy szerepe van a rendkívül sokoldalú játékot bemutató Kevin Tiggsnek is: 15,3 pont, 7,5 lepattanó, 3 gólpassz, 2,5 szerzett labda, 26,1 VAL volt az amerikai dobóhátvéd átlaga az említett bajnokikon.

160123_skc

Emlékezetes hétvégét zártunk, az biztos! HAJRÁ SOPRONI KOSÁRLABDA! 🙂

(Visited 227 times, 1 visits today)

Szólj hozzá!

avatar
  Subscribe  
Visszajelzés