post

A hat soproni kupaarany krónikája

Felejthetetlen képsorok valamennyi Soproni Sportbarát számára: pukkanó pezsgők, diadalittas pillanatok, magasba emelt serleg, zöld-sárga konfettieső és örömünnep. A héten rendezendő Magyar Kupa nyolcas döntő alkalmából fellapoztuk a “krónikás könyveket”: 6 felejthetetlen kupadöntőre, az UNIQA SOPRON kosárlabda-csapatának kupagyőzelmeire tekintünk most vissza.

Több okból kifolyólag is különösen édes és emlékezetes az első kupagyőzelem. Ha egy csapat először emelheti magasba a Magyar Kupát, az szenzációs. Ha hazai pályán húzza be a finálét, az különleges. Ha gyakorlatilag két döntőt nyer meg, azzal örökké beírja magát a sport történelemkönyvébe. A soproni lányokkal 2007-ben mindhárom esemény egyszerre történt meg: a nagy rivális Mizo-Pécs búcsúztatását követően már csak a remek erőkből álló Szeviép-Szeged állhatott a soproni parádé útjába. Az első félidőben ellenállhatatlan kosárlabdát mutattak be a zöld-sárgák, és bár a szegediek a végjátékra visszakapaszkodtak a meccsbe, a döntő pillanatokban helyén volt Ivana Matovicék szíve. Az említett szerb center több rangos egyéni díjat is bezsebelhetett, hiszen ő lett az egész esemény legértékesebb, valamint a legtöbb lepattanót szerző kosarasa, továbbá Honti Katával egyetemben All Star 5-ös játékos. A legjobb soproninak járó elismerést Cserny Réka érdemelte ki.

mk-1Egy évvel később a pécsi Lauber Dezső Sportcsarnokban szenzációs játékkal jött össze a soproni címvédés: 3500 pécsi fanatikus előtt Honti Kata vezérletével magabiztosan és teljesen megérdemelten lett kétszeres kupagyőztes a soproni klub.

mk-2Körmenden is remek hangulatot varázsoltak a csapataikat elkísérő és végig buzdító szurkolók. Az egész találkozón szinte végig vezettünk magasembereink, Zane Tamane és Krivacevic Tijana révén. A végére látótávolságba küzdötte magát a Pécs, ám jött a közönségkedvenc, Amber Holt parádés hárompontosa, amely gyakorlatilag végleg eldöntötte a parázs klasszikust.

mk-3A negyedik kupagyőzelem több szempontból is különösen emlékezetesre sikeredett: egyrészt az akkori legnagyobb riválisunkat, a későbbi magyar bajnok Győrt a saját otthonában sikerült legyőzni, másrészt a rengeteg soproni szurkoló szinte hazai pályát varázsolt az Egyetemi Sportcsarnokban. A négyes döntő legjobb ötösébe tagjává Fegyverneky Zsófit és Oleksandra Kurasova-Gorbunovát is beválasztották.

mk-4Az ötödik siker alkalmával csillagos ötös teljesítménnyel rukkolt elő a soproni hölgykoszorú. Székely Norbert együttese valódi gálát rendezett a hazai pályán megvívott kupadöntőn, igazi csapatmunkát bemutatva tartotta otthon a Magyar Kupát. Ami az egyéni elismeréseket illeti, a torna legjobb ötösébe választották Amber Holtot és Jelena Milovanovicot, míg Fegyverneky Zsófia az egész hétvége legértékesebb játékosa lett.

mk-5És ki feledhetné az előző évi döntőt? Ismételten sok soproni fanatikus látogatott el a megyeszékhelyre, az impozáns AUDI Arénába, ahol Sterbenz László tanítványai hihetetlenül pontosan és fantasztikusan kosarazva 29 pontot vertek későbbi bajnoki döntőbeli ellenfelükre, a kiváló erőkből álló Diósgyőrre. A tavalyi finálé MVP-je egyébiránt az egész idényben szenzációsan kosarazó Bria Hartley lett.

mk-6Szerdától péntekig pedig szurkoljunk teljes erővel a Csapatnak a HETEDIKÉRT! 🙂 Gyerünk Lányok, Veletek vagyunk! 🙂 HAJRÁ SOPRON, MINDÖRÖKKÉ! 🙂

(Visited 143 times, 1 visits today)

Szólj hozzá!

avatar
  Subscribe  
Visszajelzés