post

SKC-Körmend – Kosárlabda-fellegvárak, ha találkoznak

Óriási hangulat, pazar egyéni teljesítmények, hihetetlen fordulatok jellemezték a Sopron KC és az Egis Körmend csapatainak legutóbbi soproni találkozóit. Időutazásunk során egészen 2009-ig megyünk vissza, elevenítsük fel közösen a Hűség Városában lejátszott SKC-Körmend bajnoki alapszakasz-mérkőzéseket.

2009. január 31-én minden összejött az SKC-nak: Meszlényi Róbert csapata parádésan kezdte a derbit, szó szerint átrohant ellenfelén és már az első negyedben 22 pontos előnybe került.  A soproni hátvédpáros, Alvin Cruz és David Brooks a pálya szinte minden pontjáról eredményes volt, előbbi 4, utóbbi 6 hárompontost süllyesztett el a körmendi gyűrűben. Az ellenállhatatlan soproni támadójátéknak köszönhetően ezen a mérkőzésen csak az lehetett a kérdés, hogy milyen arányú győzelmet arat a kék-fehér gárda.

skckörmend1A következő szezonban igazi “egylabdás” meccsbe torkollott a két együttes találkozója. A félidőben hiába vezetett 13 ponttal a Sopron, a Körmend visszakapaszkodott a mérkőzésbe. A végjátékban ismét David Brooks lett a főszereplő, a kiváló “kettes” kulcsfontosságú helyzetben dobott hárompontost, amely megalapozta a kék-fehérek sikerét. Kiváló egyéni teljesítményeknek tapsolhatott a közönség: a hazaiaknál a már említett csupaszív amerikai játékosunkon kívül Donta Richardson, Szabó Zsolt és Matthew Knight vitték a prímet, a vendégeknél Ferencz Csaba, Roy Booker valamint egy régi ismerős, Jermaine Thomas nyújtott kimagaslót. A kosárlabdával foglalkozó szakportálok akkori, egybehangzó véleménye szerint óriási hangulatú magas hőfokú és színvonalú meccs volt, kiváló hírverése a kosárlabdának. Aki ott volt, máig nem felejti.

skckörmend2Egy újabb teltházas meccs, amelyen az esélyesebb Körmend már tíz egységgel is előrébb járt, de végül mégis az SKC diadalmaskodott.  A mérkőzés hőse Molnár András lett, aki amellett, hogy 21 pontot szerzett, a negyedik negyed derekán nagyon fontos triplát hintett egál állásnál. Akárhogy is küzdött a Ruják András-húzta Körmend az utolsó percekig, ezúttal sem termett babér a vasiak számára a Hűség Városában.

skckörmend3

Nem úgy egy évaddal később, amikor az utolsó negyedbeli remek dobóteljesítménynek köszönhetően, nagyot játszva nyert a piros-fekete alakulat. Három negyedig kézben tartottuk a találkozót, ám az utolsó játékrészben jött a fordulat, a kiválóan irányító Németh István és a pontosan célzó körmendi ikon, Ferencz Csaba vezérletével a Körmend a maga javára fordította az összecsapást.

skckörmend4

2012-ben karácsony előtt két nappal találkozott a két csapat, s ennek megfelelően igazi kosárünneppé varázsolták a mérkőzést a publikumnak, amely pénztárgépszalag-esővel “áztatta el” a parkettet a bemutatásnál. Körömrágósan izgalmas meccsel ajándékozták meg ugyanis a kosarasok a kilátogató szurkolókat, a rangadó szó szerint az utolsó pillanatokban dőlt el, A mérkőzés legértékesebb játékosa a 29 pontig (közte egy hárompontos) jutó montenegrói center, Filip Barovic lett.

skckörmend5

Ismét egy remekbe szabott első félidő a hazaiaktól: a kék-fehérek az elképesztő második negyednek hála 14 ponttal vezettek a nagyszünetben.  Ám a Körmendnek volt ereje visszakapaszkodni, sőt: Jeremy Fears sikeres hárompontosa után fordult is az állás (63–64), de az SKC – Ruják András vezetésével – végül egy 11–2-es finissel húzta be a fontos mérkőzést.

skckörmend6

Magabiztos előnyt épített ki az ihletett formában kosárlabdázó SKC, ám a harmadik negyed közepén a Körmend utolérte száguldó ellenfelét. Ekkor azonban jött a szenzációsan kosarazó soproni közönségkedvenc Milos Borisov, aki szinte egymaga döntötte el a derbi végkimenetelét. Az SKC a bajnokság ezen szakaszában listavezető, míg a Körmend sereghajtó pozícióból várta a folytatást.

skckörmend7

A legutóbbi alapszakaszbeli találkozás soproni szemszögből sajnos nem sikerült a legfényesebbre, a későbbi Magyar Kupa-győztes bivalyerős kezdőötösére építve teljesen megérdemelten vitte el a győztesnek járó két bajnoki pontot a Hűség Városából.

161119_skc2

Habár vasárnap este nagyon nehéz dolga lesz a Sopronnak a veretlen Körmend ellen, reméljük, ismételten hazai sikert ünnepelhetünk! Tegyünk meg ezért minden tőlünk telhetőt, teremtsünk pazar hangulatot és hajszoljuk bele a Fiúkat a győzelembe! 🙂 HAJRÁ SOPRON, HAJRÁ SKC! VELETEK VAGYUNK! 🙂

(Visited 502 times, 1 visits today)

Szólj hozzá!

avatar
  Subscribe  
Visszajelzés