post

Gólzápor soproni módra (#HajráSopron2015/1.)

Kétszer is vezetett a Káposztás utcában a Zalaegerszeg, de a Sopron nagy bravúrral fordítani tudott. A #HajráSopron2015 évösszefoglaló sorozatunk 1. részében az SVSE-ZTE NB II-es bajnoki labdarúgó mérkőzésre tekintünk vissza.

10_svse_zte_1

Valamennyi soproni szurkoló bizakodva várhatta ez év áprilisában az SVSE-ZTE nyugati rangadót. Erre minden okunk meg is volt, hiszen Supka Attila csapata remek sorozatot futott, zsinórban öt mérkőzésen maradt veretlen oly módon, hogy ezeken a találkozókon még csak gólt sem kapott.  Ráadásul az eső is rázendített, így minden adott volt egy izgalmas meccshez.

Már az első félidőben is több ígéretes soproni lehetőségnek tapsolhatott az égi áldás ellenére szép számmal kilátogató publikum, éppen ezért igazi hidegzuhanyként hatott, amikor Babati elképesztő távoli bombájával megszerezték a vezetést a vendégek. Mindkét gárda bátran és lendületesen játszott a mély, felázott talajon. Supka Attila a szünetben két – mint utólag kiderült – kulcsfontosságú cserét hajtott végre: pályára küldte Erdélyi Lászlót és Eszlátyi Istvánt.  Ez rögtön meg is hozta az áttörést: az 54. percben házi gólkirályunk remek szólójának köszönhetően egyenlítettünk. Ám jött az újabb fordulat: négy perc múlva Vittman Ádám higgadt befejezése révén ismét a zalaegerszegieknél volt az előny.

A soproni egyenlítő gólig nem kellett sokat várni, hiszen a 67. percben a másik nyerő csereember, Kapacina Valér gyönyörű szabadrúgással alakította 2–2-re az állást. A nagy kedvvel játszó hazaiak ezt követően szebbnél szebb támadásokat vezettek a vezetés megszerzése érdekében, Kapacina, Kovács Ádám, Eszlátyi és Erdélyi is veszélyeztetett. A soproniak győztes találatát mégsem ők, hanem egy vendégjátékos, Króner Martin szerezte, aki oly szerencsétlenül ért bele Fazakas Géza jobb oldalról beadott labdájába, hogy a hálóban kötött ki a játékszer.

Remek, fordulatokban gazdag mérkőzést nyert meg 3-2 arányban az SVSE. A játékosok erejét és tartását dicséri, hogy vert helyzetből kétszer is felálltak. Jogosan zúgott a vastaps és a “Szép volt Fiúk!” a lelátókról.

Habár 475 játékperc után először mattolták a soproniak védelmét, remek második félidei játékával megszerezte idénybeli 9. győzelmét a Soproni VSE együttese. Ráadásul ezzel a találkozóval még csak a páratlan veretlenségi sorozat közepén jártunk, hiszen a tavaszi szezon utolsó 12 mérkőzésén nem talált legyőzőre a Vasút. A többi már történelem: a lila-fehérek az idény végén az 5. pozícióban végeztek a másodosztályban!

Íme a találkozó összefoglalója:

10_svse_zte_2

 

(Visited 112 times, 1 visits today)

Szólj hozzá!

avatar
  Subscribe  
Visszajelzés